Boeghoe zenekar

Vissza

Ez valami egészen más, mint a megszokott. Persze a zenekar alapítójától, Moldován Gyulától nem is várhatunk mást. A hazai rockzene egyik extravagáns, különc figurájáról van szó, aki hol felbukkan, hol eltűnik. Zenekarok és műfajok sűrűjében bolyongja végig az elmúlt évtizedeket, könyvet és újságot ír, zenét szerez, énekel, gitározik, amatőröket pátyolgat, rock történeti kiállítást rendez, kulturális intézményt igazgat, tanít…és ki tudja mi mindennel foglalkozik még. Egy dologgal biztosan nem: az olcsó népszerűséggel. Reneszánsz ember egy zaklatott korban.
Utoljára a 90-es évek közepén hallatott magáról, amikor a P-BOX ritmusszekciójával koncertezett M-BARGO néven…


Moldován Gyula 2005 végén újra életre kelti a BOEGHOE-t  és kemény munka kezdődik. Új lemez és sok-sok élő buli szerepel a 2006-os tervekben. A stílusirányzat igényessége a régi, blues-rock alkalmanként egy-egy csipetnyi folk-kal, funky-val és jazz-el ízesítve.
A doboknál újra Boros „Pöpi” Péter tartja  a frontot, aki a Kenguru-ból, a Sing-Sing-ből és a Beathoven-ből  ismerős, és végül, de nem utolsósorban  Nagy Zoltán basszusgitározik, aki a Védett Férfiak sorait is erősíti. Hármójuk találkozása és zenei együttgondolkodása az újjászületett  BOEGHOE. /www.boeghoe.ultraweb.hu/

 

Vissza
Új produkció felvétele az adatbázisba.

Jelentkezem
Készítette: around.hu
2024. május 22.