Dalriada

Vissza

Weboldal: www.dalriada.hu

A zenekar 1998-ban alakult Sopronban, ám a felállás megszilárdulását és egyben az aktív idõszak kezdetét 2003 februárjára datálhatjuk. A zenekar nevének a felvétele is erre az idõszakra esik. A vállalt stílus epikus folk-metal, rengeteg egyéb zenei (reneszánsz, népzene) elemmel dúsítva.2010: A kora tavasz, és az év első időszaka ismét számos elismerést hoz a bandának:

HammerWorld közönségszavazás:
- Kedvenc magyar zenekar: 3. Dalriada
- Kedvenc énekesnõ( nemzetközi mezõny): 2. Binder Laura
- Kedvenc billentyûs (nemzetközi mezõny): 5. Ungár Barnabás
- Az Év albuma (nemzetközi mezõny): 6. Arany - Album
- Az év lemezborítója (nemzetközi mezõny): 3. Arany - Album

HangSúly 2009:
szakmai:
- Év albuma: 1. Arany - Album
-Az év stúdióprodukciója: 3. Arany - Album

Közönség díjak:
- Év albuma: 2. Arany - Album
- Év koncertzenekara: 1. 

Az Arany- Album, és a korábbi anyagok dalaival folyamatosan koncertezik a zenekar, közben íródik az új stúdiólemez zenei anyaga is. A nyári fesztiválkoncertekre már a Fajkusz- Banda zenészeivel kiegészülve érkezik a csapat, így a koncerteken a szokásos rock- metal felállás mellett élőben is meg tudnak szólalni hegedűk, brácsa, egyéb népi hangszerek. A kilences felállás mindenhol zajos tetszést arat, a fesztiválturné hatalmas sikerrel fut országszerte.
Az augusztus ismét stúdióidőszak, a csapat felveszi soron következő, hatodik, Ígéret címre keresztelt lemezét, amelyen 9 vadonatúj dal kap helyet. Az anyagon ismét szerephez jutnak a Fajkusz Banda zenészei is

Vissza
Új produkció felvétele az adatbázisba.

Jelentkezem
Készítette: around.hu
2024. június 19.