Dobroda Zenekar

Vissza

Weboldal: www.dobroda.hu

A Dobroda zenekar 2007-ben kezdte munkáját, miután néhány szabadlábon lévő zenész úgy döntött, hogy alkot valami értékeset a magyar népzene területén.

A voksukat akkor az Kárpát-medence autentikus folklórja mellett tették le, és ennél a mai napig is kitartanak. Ebből táplálkozva születtek meg azok az összeállítások, amelyek a kiadványokon is szerepelnek, illetve a koncertek során színpadra kerülnek.

A szakmai munka, a folyamatos megújulás és az egyre igényesebb háttérmunka meghozta gyümölcsét, hiszen a kezdetben néhány fellépéssel bíró csapat ma már alig tudja ellátni a felkéréseket, amelyek között megtalálhatók a koncertek, táncházak, bálok, mulatságok, néptáncegyüttes-kíséret, fesztiválok, turnék, külföldi felkérések egyaránt.

A zenekar társadalmi szerepvállalásának része annak a korábbi kezdeményezésnek a folytatása, amely a "Táncház a Táncházban" rendezvénysorozatként került köztudatba a palóc vidék néptáncosai körében határon innen és túl. A rendezvényt minden hónapban megtartják a salgótarjáni Táncházban, ahová mindig szeretettel várják a gyerekeket, táncos és zenész ismerősöket, illetve az érdeklődőket. 

A zenekar tagjai:

Fekete Borbála– ének, dob

Ifj. Gelencsér János – hegedű, brácsa, nagybőgő, cimbalom, koboz

Deák-Volom Dávid – klarinét, tárogató, szaxofon, harmonika

Gelencsér János ’Pupi’ – brácsa, kontra

 

Szabó István – nagybőgő, kontra, hegedű, furulya

 

Vissza
Új produkció felvétele az adatbázisba.

Jelentkezem
Készítette: around.hu
2024. május 24.