Marquise Együttes

Vissza

Felszeghy Judit koloratúrszoprán énekesnő, 2002-ben végzett Weiner Leó kitüntetéssel a konzervatóriumban. Kivételes hangi adottsága a rendkívül gyors, gyöngyöző kolorálás, amely különösen alkalmas virtuóz barokk áriák előadására. Zenei tanulmányai mellett 2003-ban az ELTE Bölcsészettudományi Karának orosz szakán szerzett diplomát.
 
Blaskovics László férfi szoprán. Hangfaja nagyon ritka, hangterjedelmével a barokk korban divatos férfi szopránénekesek repertoárját tudja megszólaltatni. Fiatal énekesként már sok európai koncerten és versenyen vett részt, 2002-ben Murciában a Geszty Szilvia Nemzetközi Koloratúr Énekverseny különdíjasa lett. Párjával, Felszeghy Judittal, - két szopránra írt duetteket énekelve - új színfoltot jelentenek a zenei életben.

Gál Márta csembaló- és zongoraművész, a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára. A Zeneakadémia elvégzése után 2 évig kamarazenét és dalkísérést tanult a weimári Franz Liszt Hochschuléban. A régizene historikus előadásmódját a belgiumi Antwerpenben sajátította el Kenneth Gilbert és Jos van Immerseel csembaló- és fortepiano-mesterkurzusain.

Kocsis Dénes koncertjeink ceremóniamestere, együttesünk legifjabb tagja. Műsorainkban magyar, angol vagy német nyelven konferál. Színtársulatunk tagjaként a Pathelin mester, a Bor, Szerelem, Miontaurusz és a La Fontaine mesék szereplője.

Vissza
Új produkció felvétele az adatbázisba.

Jelentkezem
Készítette: around.hu
2024. június 17.