Maskara Társulat

Vissza

A társulat tagjai:  Almássy Bettina - társulatvezető, Bácsatyai Gergely, Bárkány Miklós, Kántor Judit, Kenéz Anikó, Lantos Andrea, Lénárt László, Nagy Eszter, Petrilák Lajos, Rudas Attila.
A Maskara Színjátszó Társulat 1995-ben alakult. Ez idő alatt bejártunk Hencidától Boncidáig minden várost és falut, hirdetvén, hogy van még remény, mert vannak még királylányok és királyfiak, és hogy a legkisebb még sokra viheti. Ezeregy alkalommal játszottunk törpenövésű óriásoknak, olyan szeretettel, mintha saját gyermekeink ülnének a nézőtéren. Ugye mindebből világossá vált mostanra, hogy a társulat elsősorban a gyerekek kedvéért hozza létre előadásait? Repertoárunkon olyan klasszikus mesék találhatóak, mint a Holle anyó, a Terülj, terülj asztalkám, A farkas és a kisgidák, a Piroska és a farkas vagy a Csillagszemű juhász. Bár ezek a történetek a kicsiknek íródtak, a Maskara Társulat a nagyobbakra is számít. Úgy véljük, minden korosztály jól szórakozhat előadásainkon. Vannak kifejezetten tizenéveseknek szóló előadásaink is, mint a drogprevenciós céllal bemutatott Képzelt riport, sőt a felnőtteket is megtaláljuk egy-egy produkcióval.
Az eddig bemutatott előadásaink: o A farkas és a kisgidák o Terülj, terülj asztalkám o A csillagszemű juhász o Veszélyben a tojás o Három kívánság o Képzelt riport... o Veszélyben a puttony o Jancsi és Juliska o Csipkerózsika o Az Ezeregyéjszaka legszebb meséi o A furfangos krampusz o Szegény Dzsoni és Árnika o Hajnal.
Sajnos ezeket az előadásokat jelenleg nem játszuk: o Holle anyó o Piroska és a farkas o Hókirálynő o Fehér Klára: Bezzeg az én időmben o Mekk Elek o Jégbezárt királylány.

Vissza
Új produkció felvétele az adatbázisba.

Jelentkezem
Készítette: around.hu
2024. július 25.