Német nemzetiségi táncok előadása

Vissza

Weboldal: http://szomoritanc.5mp.eu/web.php?a=szomoritanc

 A Szomori Hagyományőrző Egyesület 1995-ben alakult. Az akkori időkben egy 16 tagú ifjúsági zenekart működtettünk, egykori tagjai alapították a mostani, országszerte híres Szomor Sramli zenekart.


Nem sokkal később egy 12 tagú gyermek táncegyüttest hoztunk létre. Ezekkel a gyerekekkel felléptünk Ausztriában, Németországban, Nyugat-Magyarországon (Bükfürdő), és számtalan egyéb belföldi helyszínen.

Jelenleg egy hasonlóan jó hírnévnek örvendő felnőtt tánccsoport működik, melyben az egykori gyermek tánccsoport több tagja is szerepel. Ez a tánccsoport 2002-ban alakult, jelenleg 8 pár táncol benne. A táncokat Krupánszki Lajosné Marika tanítja be, hagyományos koreográfiái mindenütt nagy sikert aratnak. A tánccsoport a tavaszi és őszi "főszezonban" gyakorlatilag minden hétvégén fellép, idén voltunk többek között Kisbéren, Környén, Tatabányán (több ízben), Bajnán, Gyermelyen, Pilisvörösváron, Dunaszentmiklóson, Bajon és Szomoron. Fellépést vállalunk falunapokon, zenei fesztiválokon, táncos illetve nemzetiségi találkozókon. Csoportunk jó eredményt ért el 2009-ben a Komárom-Esztergom megyei minősítő versenyen.

Vissza
Új produkció felvétele az adatbázisba.

Jelentkezem
Készítette: around.hu
2024. június 25.