Nils

Vissza

2005-ben megalakul a Nils. Év végére készül el az első demo anyag, kabátok között, szekrényben énekelve, szobában rögzítve és keverve. December 22-én a zenekar első koncertjével helyet foglal a budapesti zenei életben.
2006, hat dobos egy év alatt. Molnár Dani bizonyul a legalkalmasabbnak. Koncertezés, össze- rázódás, letisztul a zenekar stílusa és hangzása.
2007-ben Szőke Csabát szerződtetjük a sampler mögé. Év közben megkezdődik az első „Díszharmónia” c. Nils lemez felvétele. Közben Houdek Csaba kiszáll. Jacsó Miki be. Év végére az anyag gyakorlatilag készen van, a további sorsa még nem teljesen tisztázódott. Szőke Csaba sampleressel úgy döntünk, mégis külön utakon folytatjuk. A Paksi pop-rock jazz fesztiválon a legjobb szövegírói díjat kapja a zenekar, ennek eredményeképpen interjú a Rockinform-ban, 2008. februári megjelenéssel.
A Nils zenekar zenéjében a klasszikus dob-basszus-gitár-ének felállásra hangszerelt dalokat elektronikus hangminták, sampler használata egészíti ki, stílusát tekintve pedig szöveg- centrikus, modern alternatív rockzene, melyben a pozitív értelemben vett popzenétől a drum\'n\'bassig felfedezhetőek stílusjegyek, hatások, egyedi, sajátos értelmezésben visszaadva.
Tagok: Pogány János – basszusgitár, ének, Jacsó Miklós – gitár, Molnár Dániel – dob, Tóth Marci – billentyű

Vissza
Új produkció felvétele az adatbázisba.

Jelentkezem
Készítette: around.hu
2024. június 17.