Overdream

Vissza

A makói Overdream zenekar egyedi hangzásvilágával hívja fel magára a zeneszeretők figyelmét. Dalaikban természetesen ötvöződnek az elektronikus motívumok és a fémes gitár riffek; különleges elegyüket klasszikus képzettségű női hang koronázza meg. Szövegeik szárnyán a hallgató bejárhatja a világot, a világűr titkaitól a mesés Keleten át, a mélység csendjén túl kalandozhat múltban és jövőben a fantázia ösvényein.
Történet:
A zenekar az Ivanhoe nevű hard rock csapat egykori tagjainak közreműködésével jött létre 2001-ben. A megalakulást hosszas, kísérletező szellemű zeneszerzői munka előzte meg, ennek végeredményeképp kialakult a jellemző Overdeam-hangzás, mely a klasszikus, elektro és a rockzene tárházából egyaránt merít. Az Overdream bemutatkozó koncertjét 2002-ben, a Makói Nemzetközi Ifjúsági Filmfesztiválon tartotta. Angol nyelvű nótáikkal, egyedi megszólalásukkal, és a fellépést kísérő látványos videó vetítéssel sikerült különleges hangulatot teremteniük, mely azóta is a zenekar előadásainak sajátossága. Az Overdream bemutatkozó demojának felvételei 2004-ben kezdődtek meg, majd 2006 nyarán "Navigator" címmel napvilágot látott az első album a Hammer Records kiadásában. Az anyag további érdekessége, hogy a felvételeken vonósok is szerepelnek, akik a későbbiekben az élő fellépéseken is feltűnnek majd.
Az Overdream tagjai:
Szilágyi Éva (ének), Tanács Attila (billentyűs), Takács Dezső (gitár) Rácz Csaba (ének, basszusgitár), Vízi Gábor (dob).
Overdream Strings:
Garai Sarolta (hegedű), Kiss Györgyi (hegedű), Nagy Lilla (hegedű), Derdák Andrea (cselló).

Vissza
Új produkció felvétele az adatbázisba.

Jelentkezem
Készítette: around.hu
2024. május 22.