Poniklo

Vissza

Weboldal: www.poniklo.hu

 Bár az Amber Smith zenekar is Poniklo Imre szólóprodukciójaként indult úgy 2000 környékén, az évek folyamán azonban egységes, önálló hangú és stílusú együttessé érett és Poniklo mellett Ács Oszkár is szerzővé lépett elő. A zenekari évek alatt azonban - több külső impulzus hatására - Poniklo úgy döntött, dalokba önti azokat a benyomásait is, amelyek nem férnek bele az Amber Smith világába, esetleg a markáns fogalmazás miatt a zenekaron belül véleménykülönbséget okoznának.

A dalok szinte mind (kivéve a "Mi leszünk a kivétel"-t, amely egy 12 éves dal) az utóbbi egy, másfél év szerzeményei, van köztük közéleti reakció ("Hordozó"), személyes élmény ihlette dal ("Tomi", "B Terv", "Új iskola"), de slágergyanús popdal is ("Éjjel"). A felvételek Budapesten, a Pannónia Stúdióban készültek Schram Dávid vezénylete alatt, a keverés (egy dal kivételével) George Shillinget dicséri (Primal Scream, Blur, avagy legutóbb EZ Basic).

A lemezen Bátor Bence (dobok, Amber Smith) és Michael Kentish (basszusgitár, The Random Chocolates, szóló) kíséri Poniklot.

Vissza
Új produkció felvétele az adatbázisba.

Jelentkezem
Készítette: around.hu
2024. június 19.