Silence Factory

Vissza

Weboldal: www.silencefactory.com/hu/contact

Csordás Gábor:
A Silence Factory szülőatyja volnék, nagy álmom vált valóra, hogy a zenekar él s virul, mivel már régóta feszegettek belülről a kitörni vágyó alkotói energiák. Zenémre nagy hatással volt jazz irányból Miles Davis, Keith Jarrett, Herbie Hancock, elektronikus zenében meg The Orb, Squarepusher, és persze a demoscene sok-sok remek zeneszerzője. Néha zongorázom, és beragad egy dallam a fejembe, néha a körúton sétálva egy szövegrészlet születik, amit aztán otthon kibontunk, néha három napig ugrálok egy jól sikerült refrénre idegbajt hozva kicsiny családomra, mikor hogy készülnek a dolgok. Szeretnék hangulatokat megfogni, atmoszférát teremteni, izgalmas és inspiráló zenéket létrehozni. Na meg mostanában becsúszik egy-egy bulizósabb szám is. A kezdeti szárnypróbálgatás után egyre jobban körvonalazódik az irány, amibe a jelenlegi felállás tart, remélhetőleg nemsokára egy lemezen is hallható lesz mindez, addig meg bírjátok ki fél lábon!
Stefán Kornélia:
Én lennék, aki a hangomat adom a zenéhez. Édesanyám szerint már 2 éves koromban énekeltem, akkor, amikor más még beszélni sem tud. Aztán persze 7 évesen úgy kellett berángatni a zeneiskolába, mert ahhoz ugye, nem volt kedvem. 6 évig zongoráztam, aztán éneklésre váltottam. A mai napig is veszek órákat, mert haláláig tanul az ember, és nincs ez másképp az énekléssel sem. Persze a legtöbbet élesben lehet gyakorolni. Énekeltem én már rock és jazz zenekarban is, de mindig tovább léptem, hogy megtaláljam az Igazit Most sem a Silence Factory az egyetlen, ahol énekelek, de ez a zenekar már közel áll az álmaimhoz. Nekem ugyanis az a legfontosabb, hogy igényes zenét csináljunk, de azért a tömegekhez is szóljon. A Silence Factory-ben természetesen Gáboré a főszerep a zeneírásban, de ha tudok, én is segítek neki. Pattant már ki a fejemből néhány dallam- és szövegötlet is. (pl. Make me bad, Pearls, Illegális parti stb.) A világon élt két legnagyobb énekes-tehetségnek Ella Fitzgeraldot és Freddy Mercuryt tartom. Egyébként mindenevő vagyok a zenében. Ugyanúgy meghallgatom Madonnát, mint a Metallicát, Whitney Houston és a System of a Downt, imádom a Red Hot Chilli Pepperst és a Lacuna Coilt, ha táncolni akarok, akkor, pedig most a Black Eyed Peas a nyerő!
Csordás Gyula:
Alias Alpakka, Mr.$uxx, színes egyéniségemnek egy név nem is elég, amúgy zenei szuper-tehetség vagyok, 20 évesen már 3 önálló albummal büszkélkedhetek. (szerk: természetesen egyik jobb mint a másik :) Főbb inspirálóim: C64es, és Pc-s trackeres zenék (Pri, Drax, Dizzy); Spyro Gyra és Mezzoforte, valamint Eurobeat Para Para! A Silence Factory-ban én vagyok a mindenes: dj, billentyűs, hangfelelős, rapper/mc, társ zene/szöveg-szerző. Egyszerűen mindent csinálok! Nem is értem, miért nem én vagyok a főnök... :) Művészetemnek célja, hogy eljuttassak a hallgatók felé egyfajta, az emberi szívben életre kelő, szenvedélyesen pumpáló, univerzumot átölelő szabadság-érzést. Remélem sikerülni fog!
Papp Gábor:
A művészet és a technológia határterületén egyensúlyozva készít számítógépes programokat. A Silence Factory számára minden egyes számhoz egyedileg kidolgozott, absztrakt vizuális környezetet fejleszt. A generált látvány valós időben, a zene változásait folyamatosan követve jön létre, minek segítségével a hangok, a szöveg és a képi aláfestés teljes összhangjának elérésére törekszik. Különösen érdeklődik a digitális művészetek iránt. Ugyanúgy képes inspirációt meríteni Miles Davis vagy Szabados György zenéjéből, mint egy matematikai képletből vagy fizikai jelenségből. Rajong a taktikai médiaművészetért. A Silence Factory sikerét is - az ez idáig széles körben nem túl népszerű, igényes zenei megoldások mellett - a taktikai média alkalmazásával szeretné megalapozni.

Vissza
Új produkció felvétele az adatbázisba.

Jelentkezem
Készítette: around.hu
2024. június 19.